بتن پلیمری چیست؟ + جدول مزایا و معایب بتن پلیمری ابزارینو
هر چند در هر دو نوع بتن از برخی مواد یکسان استفاده میکنند اما نکته حائز اهمیت اینجاست که ترکیبات پلیمری ویژگیهای متفاوتی را به بتن میدهند که این ویژگیها موجب توسعه دانش پلیمری به صورت تخصصی در سراسر جهان گردیده شرکت قالب بتن است. علاوه بر این در کاهش وزن، مقاومت در برابر شرایط جوی مختلف، مقاومت در برابر سایش و خوردگی و غیره نیز مؤثر است. در این مطلب شما با موضوعات زیر آشنا خواهید شد؛ اینکه بتن پلیمری چیست، مزایا و معایب بتن پلیمری کدام است، نحوه ساخت بتن پلیمری به چه شکل است و در نهایت طرح اختلاط بتن پلیمری چه فرمولی دارد.
با توجه به نیاز روزافزون صنایع نسبت به استفاده از متریال های روز دنیا و لزوم کنار گذاشتن بتن های قدیمی، بهترین محصولات بتن پلیمری را با قیمت مناسب تولید کرده ایم. برای ثبت سفارش محصول مدنظر خود می توانید همین حالا اقدام نموده و از مشاوره رایگان کارشناسان ما نیز استفاده کنید. از جمله ویژگیهای این بتن، سرعت گیرایی آن است و تقریباً یکسوم زمانی که یک بتن معمولی سفت میشود، بتن پلیمری خود را میگیرد. زمان تقریبی سفت شدن یک بتن پلیمری حدوداً 60 دقیقه است به همین خاطر از آن برای برجها، آسمانخراشها و سازههای بلند استفاده میکنند.
تخلخل قدرت مخلوط بتنی را کاهش داده و در نتیجه با کاهش تخلخل، مقاومت آن بیشتر میشود. کیدی و همکارانش ترکیبی از چندین اصلاح زیر کار بتن و بتن روکش را تحقیق کرده و نتیجه گرفته اند که فقط زیر کار از نوع MMA (اعم از غوطه ور شده یا تزریق شده) بر اثر جداشدگی ، آسیب ندید و دوام بسیار خوبی در مقابل عمل یخ زدگی از خود نشان داد. در مواردی که هدف اصلی دوام عالی مصالح در برابر سایش، عمل یخ زدگی و تهاجم ناشی از محلول های شیمیایی قوی می باشد، توجه زیاد و ویژه ای به استفاده از PIC شده است. همانطور که انتظار می رود، درزگیری ریز ترک ها و منافذ، تردی ماده را تغییر می دهد. منحنی تنش – کرنش در فشار ، تا حدود ۷۵ درصد بار نهایی، خطی باقی می ماند و میزان انحراف از خطی بودن در هنگام گسیختگی، فقط در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
- است که به مخلوط آب بتن تازه افزوده میشود و متعاقباً در محل پلیمریزه میشود.
- البته باید این نکته را نیز مدنظر داشت که محتوای بهینه رزین برای یک سیستم بتن پلیمری خاص بهطور مستقیم به ماهیت مصالح بهکار رفته در سیستم بستگی دارد.
- بتن های پلیمری در سیمان شامل یک مونومر است که به مخلوط آبی بتن تازه افزوده می شود و متعاقب آن در محل پلیمریزه می شود.
- به همین خاطر تلاش شده تا برای دستیابی یه استحکام و سایر مؤلفههای قابل قبول بتن پلیمری به حداقل مقدار رزین دست یابند.
- بتن های تزریقی بطور جزئی برای محافظت از پلها و سازه های بتنی در مقابل زوال و فرسودگی استفاده می شوند .
از جمله پارامترهای مطرح شده می توان به بررسی جذب آب این نوع بتن ها پرداخت. جذب آب حجمی اولیه 10 تا 60 دقیقه ، جذب آب حجمی نهائی 7 روزه ، جذب آب مو… پس از اعمال ملات یا بتن اصلاح شده، باید بر سطح آن با چتایی خیس پوشش داده شود و روی آن یک ورق پلاستیکی قرار داده شود. چرا که مواد طبیعی با سیستمهای آب رسانی سازگار نبوده و برخی اوقات در زمان هیدراته شدن سیمان قلیایی تداخل ایجاد میشود. بتنی که به این حالت ساخته میشود، در بسیاری از موارد ضعیفتر از بتنهای معمولی است.
مهم ترین عوامل استفاده از پلیمر در بتن :
هرچند از معایب بتن پلیمری نیز نمیتوان چشمپوشی کرد اما در کل باید گفت این بتن خواص و ویژگیهای منحصربهفردی دارد که موجب جلبتوجه سازندگان سازههای مختلف در دنیا شده است. بتن پلیمری که به آن PC نیز گفته می شود امروزه در صنعت به علت مقاومت بالا در برابر انواع فشارها، مقاومت در برابر انواع مواد شیمیایی و پایدار این بتن، کاربردهای فراوانی خواهد داشت. بتن پلیمری یک نوع بتن رزینی است که از یک چسباننده ی پلیمری ساخته می شود. پلیمرهای به کار رفته در بتن پلیمری در جهت ایجاد خواص تعمیراتی و استفاده در سازه های صنعتی می باشند. بتن های پلیمری دارای انواع مختلفی می باشند که از ترکیبات متفاوت برای ساخت و تولید آنها استفاده شده است.
کاربرد PC
برخی از پلیمرهای تولید شده از طریق فرآیند پلیمریراسیون شامل بتن های پلیمری گوگرد، بتن های باردار، بتن های پلیمری PC و بتن های پلیمر-سیمان هستند. ۵-بکارگیری بتن پلیمری جامد در ساختمان هایی که در معرض عوامل خورنده قرار داشته باشند. بتن پلیمری PC بتنی است که از در متن هم به آن اشاره کردیم و متداولترین نوع بتن پلیمری است که بیشترین استفاده از آن میشود.
انواع بتن های پلیمری چیست؟
با استفاده از این روش می توان بتن معمولی را با مواد پلیمری تقویت کرد. بتن پلیمری یکی از انواع متنوع و متعدد بتن است که در ساختمانسازی استفاده میشود. امروزه ماده اصلی تشکیلدهنده سازههای مختلف در دنیا بهویژه سازههای بلند و برجها، بتن است. اما هر بتنی برای هر ساختمانی مفید نیست، ارتفاع سازه، مقاومت خاک، شرایط جوی منطقه و غیره در نوع بتن استفاده شده تأثیرگذار است.
این بتن با افزودن یک پلیمر یا یک منومر (که بعداً پلیمریزه می شود) به بتن تازه، متشکل از سیمان، سنگدانه و آب، ساخته می شود. شیره لاستیک، آکریلیک و استات وینیل، از موادی هستند که به همراه یک عامل ضد کف مصرف می شوند. خصوصیات بهینه بتن از طریق یک تا سه روز نگهداری مرطوب و پس از آن نگهداری در هوای خشک، حاصل می شود.